Verzuim.

 

Het lijkt zo’n ver-van-mijn-bed-show. Altijd vol overgave aan het werk geweest en nu lukt het niet meer. Door een ongeval, door ziekte of door overbelasting. De werknemer op zijn kwetsbaarst en de werkgever met de handen in het haar. 

Arbeidsongeschiktheid kan grote gevolgen hebben voor werknemers, zelfstandigen, werkgevers en verzekeraars. Door tijdige inzet van een arbeidsdeskundige kan de schadelast zoveel mogelijk beperkt worden. 

Extra aandacht en opnieuw de juiste balans vinden tussen belastbaarheid en arbeidsbelasting. Mensnwerk vervult de sleutelrol.

Arbeidsdeskundig onderzoek.

 

Als arbeidsdeskundige ben ik specialist in de driehoek mens-werk en inkomen en adviseer u objectief over de mogelijkheden in het geval van verzuim. Daar waar veel op het spel staat en moeilijke knelpunten kunnen ontstaan, kunt u rekenen op mijn zorgvuldigheid en persoonlijke aandacht.

Mijn onderzoeken bestaan uit een gesprek met de werkgever, een gesprek met de werknemer, een gesprek met beide partijen, contact met de bedrijfsarts en een werkplekonderzoek. Afsluitend ontvangt u een gedegen onderbouwd advies in het arbeidsdeskundig rapport, waarin ik antwoord geef op de vragen:

  • Kan de werknemer terugkeren naar zijn/haar eigen functie? Zo niet;

  • Kan het eigen werk worden aangepast aan de huidige mogelijkheden van uw werknemer? Zo niet;

  • Is er binnen uw organisatie een ander functie voor de werknemer beschikbaar die beter past bij zijn/haar huidige situatie, belastbaarheid en bekwaamheden? Zo niet;

  • Moet er worden gezocht naar een werkplek buiten de eigen organisatie (re-integratie 2e spoor)?

Mensnwerk geeft geen medisch oordeel en baseert zich uitsluitend op het inzetbaarheidsprofiel (IZP) of functiemogelijkheden lijst (FML).

Onenigheid
De arbowet biedt werknemers en werkgevers de mogelijkheid een deskundigenoordeel bij het UWV te vragen in geval van onenigheid. Meer informatie daarover is te vinden op de website van het UWV